Франція назвала умову постачання Україні винищувачів
Франція назвала умову постачання Україні винищувачів

Франція назвала умову постачання Україні винищувачів

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Французький уряд готовий дати Києву бойові літаки за умови, що це “не викличе подальшої ескалації”.

 

Париж не відкидає постачання Києву винищувачів, проте за умови, що це не спровокує ескалацію війни, а також не зашкодить безпеці Європи і, зокрема, самій Франції. Про це заявив голова комітету Національної асамблеї з питань національної оборони та збройних сил Франції Томас Гасіллуд під час прес-конференції у четвер, 26 січня.
 
“Ми повинні розглядати запити в кожному конкретному випадку і залишати всі двері відчиненими. Ми побачимо найближчими тижнями, що відбудеться далі, оскільки все розвивається швидко”, – пояснив французький чиновник.
 
Він зазначив, що Франція навряд чи постачатиме Україні свої танки Leclerc, оскільки вони “не вписуються” в анонсовані поставки американських і німецьких танків.
 
“Вони не найкращий актив, який ми можемо надати Україні, зокрема тому, що українцям буде дорого і складно мати справу з різними типами танків. Ми думаємо, наприклад, про наземно-повітряні потужності”, – пояснив Гасіллуд.
 
Зазначимо, міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що Франція планує доставити в Україну перші колісні легкі танки AMX10-RC вже у лютому.
Нагадаємо, що 4 січня французький президент Еммануель Макррон заявив про намір Парижа передати Києву легкі колісні танки AMX-10 RC для боротьби проти російської агресії.
 
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом