У Польщі почав працювати енергетичний хаб ЄС
У Польщі почав працювати енергетичний хаб ЄС

У Польщі почав працювати енергетичний хаб ЄС

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: twitter.com/JanezLenarcic

У Польщі відкрився енергетичний хаб ЄС для допомоги Україні

Хаб дозволить міжнародним партнерам та приватному сектору спрямовувати допомогу Україні, тоді як ЄС повністю фінансуватиме її транспортування.

Енергетичний хаб ЄС rescEU, який почав працювати у Польщі, слугуватиме логістичним центром для надання екстреної енергетичної допомоги Україні. Про це йдеться у прес-релізі Європейської служби зовнішніх справ.

 

У його відкритті взяли участь Єврокомісар із кризового врегулювання Янез Ленарчич та прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

 

Зазначається, що хаб дозволить міжнародним партнерам та приватному сектору спрямовувати допомогу Україні, тоді як ЄС повністю фінансуватиме її транспортування.

 

“RescEU буде використовуватися для доставки в Україну електрогенераторів для підтримки постачання електроенергії на тлі атак Росії проти енергоінфраструктури”, – йдеться у повідомленні.

 

Для наповнення хаба генераторами ЄС виділив Польщі 114 мільйонів євро. На першому етапі в Україну буде доставлено 1000 нових генераторів – вони доповнять 1400 генераторів та мільйони одиниць енергетичного обладнання, вже наданих у рамках Механізму цивільного захисту ЄС.

 

Раніше повідомлялося, що Франція дуже стурбована питанням ядерної безпеки і оголошує про виділення 3 млн. євро на розгортання присутності місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) на українських АЕС.

 





Джерело

Теги по теме
Украина Польща помощь электроэнергия энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом