Батько Джоковича не піде на півфінал через скандал навколо російського прапора
Батько Джоковича не піде на півфінал через скандал навколо російського прапора

Батько Джоковича не піде на півфінал через скандал навколо російського прапора

КИЇВ. 27 січня. УНН. Батько відомого тенісиста Новака Джоковича Срджан заявив у п'ятницю, що не буде присутній на півфіналі Australian Open, де гратиме його син, а натомість буде "дивитися з дому", після того, як з'явилося відео, на якому він позує в Мельбурн-парку з вболівальниками з російськими прапорами, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Відео викликало суперечки в Австралії, внаслідок чого прем'єр-міністр країни Ентоні Албаніз у п'ятницю підтвердив підтримку Австралією України та розкритикував прихильників вторгнення росії.

"Я тут лише для того, щоби підтримати свого сина. У мене не було наміру створювати такі заголовки чи турбувати, - сказав Срджан Джокович у заяві. - Тож сьогоднішній півфінал ні для мого сина, ні для іншого гравця не буде перерваний, я вирішив подивитися з дому".

Новак Джокович відмовився від коментарів.

"Я підкреслю, що Австралія підтримує народ України, - заявив Албаніз на прес-конференції після того, як репортер запитав, чи слід депортувати Срджана Джоковича після того, як його бачили позуючим для фотографій із фанатами, які тримають російські прапори. - Це позиція Австралії, і Австралія однозначно підтримує верховенство міжнародного права".

"Ми не хочемо бачити жодної підтримки російського вторгнення в Україну, яке має руйнівний вплив на народ України", - сказав прем'єр Австралії.

Албаніз не відповів прямо на запитання, чи слід депортувати Срджана Джоковича.

Поліція допитала чотирьох уболівальників, помічених із "неприйнятними прапорами та символікою" після чвертьфінального матчу в середу між росіянином Андрієм Рубльовим та фаворитом Джоковичем, повідомили організатори Tennis Australia.

У п'ятницю Tennis Australia заявила, що "продовжує боротися за безпеку вболівальників на заході та підтверджує нашу позицію, яка забороняє використання прапорів білорусі та росії".

Доповнення

Батько Новака Джоковича Срджан був знятий позуючим для фотографій із прихильниками президента росії володимира путіна на Australian Open.

За словами українського посла в Австралії Василя Мирошниченка, для батька Новака Джоковича слід ввести заборону на Australian Open після цього.

Теги по теме
Украина Россия война Теннис Австралия
Источник материала
Поделиться сюжетом