У США не виключають можливість надання винищувачів F-16 Україні
У США не виключають можливість надання винищувачів F-16 Україні

У США не виключають можливість надання винищувачів F-16 Україні

КИЇВ. 27 січня. УНН. Заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що США будуть «дуже обережно» обговорювати ідею постачання винищувачів із Україною та її союзниками. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Цитата

«Ми не виключали будь-які конкретні системи. Ми намагалися адаптувати нашу допомогу до тієї фази боротьби, у якій перебувають українці», — сказав Файнер.

Деталі

Можливість відправки американських винищувачів в Україну прокоментували і в міністерстві оборони США.

"Я не впевнена, що ми коли-небудь проводили межу. Ми, звичайно... ви знаєте, ми не збираємося нічого прибирати зі столу. Ми даємо засоби ППО і, знаєте, ми зараз навчаємо українців на Patriot. (...) Що стосується того, що буде далі, ви знаєте, знову ж таки, я не збираюся випереджати будь-які пакети (допомоги), які не було оголошено, або будь-яке рішення президента чи міністра. Але я думаю, що наша прихильність Україні, як ви бачили, залишається доволі сильною", - заявила представниця Пентагону Сабріна Сінгх на брифінгу 26 січня, відповідаючи на запитання про можливу передачу Україні винищувачів F-16.

Доповнення

Financial Times з посиланням на заяву головного операційного директора Lockheed Martin Френка Сент-Джона повідомляло, що компанія Lockheed Martin, яка виробляє американські винищувачі F-16, заявила про готовність постачати літаки країнам, які передадуть свої винищувачі Україні.

Нідерландське видання NL Times з посиланням на слова міністра закордонних справ країни Вопке Хекстри повідомляло, що Кабінет міністрів Нідерландів може розглянути можливість постачання Україні винищувачів F-16, якщо про це попросить уряд у Києві.

Теги по теме
Украина США война
Источник материала
Поделиться сюжетом