На Міжнародному кінофестивалі у Трієсті відзначили режисерку Марину Степанську та продюсерку Юлію Сінькевич
На Міжнародному кінофестивалі у Трієсті відзначили режисерку Марину Степанську та продюсерку Юлію Сінькевич

На Міжнародному кінофестивалі у Трієсті відзначили режисерку Марину Степанську та продюсерку Юлію Сінькевич

Цьогоріч на фестивалі у Трієсті українські фільми представлені у декількох програмах.

Переможцями копродукційного форуму When East Meets West у межах індустрійної секції Міжнародного кінофестивалю у Трієсті стали режисерка Марина Степанська і продюсерка Юлія Сінькевич. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Український інститут, який став партнером копродукційного форуму When East Meets West.

У результаті презентації проєктів на стадії девелопменту фільм «За кадром» Марини Степанської здобув нагороду CICLIC WEMW (5000 євро) від французького фонду Ciclic Centre-Val de Loire. Також продюсерка стрічки та голова наглядової ради Українського інституту Юлія Сінькевич отримала стипендію EAVE Producers Workshop.

Як інформує Український інститут, цьогоріч на фестивалі у Трієсті українські фільми представлені у декількох програмах. Зокрема, до традиційної фокус-програми фестивалю «Wild Roses», присвяченої українським режисеркам, увійшло 7 повнометражних та 3 короткометражні фільми. Один з них, «Коли падають дерева» особисто презентувала режисерка стрічки Марися Нікітюк.

В межах копродукційного форуму When East Meets West було презентовано декілька українських кінопроєктів, зокрема «Медовий місяць» Жанни Озірної та «За кадром» Марини Степанської. В інших програмах фестивалю взяли участь фільми «Бачення метелика» Максима Наконечного, «Крихка пам’ять» Ігоря Іванька, «Синдром Гамлета» Ельвіри Нєвєри і Пьотра Росоловського, «Маріуполіс 2» Мантаса Кведаравічюса, «Літургія протитанкових перешкод» Дмитра Сухолиткого-Собчука та «Малевич» Дар'ї Онищенко.

Міжнародний кінофестиваль у Трієсті присвячений кінематографу Центральної та Східної Європи. Цьогоріч відбувається 21-28 січня.

Нагадаємо, у 2021 році словацько-чесько-український фільм «Цензорка» режисера Петера Керекеша переміг на індустріальній платформі Міжнародного кінофестивалю в Трієсті. 

Фото: Український інститут / Facebook

Теги по теме
украинское кино
Источник материала
Поделиться сюжетом