5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Напад на посольство Азербайджану: журналіст натякнув на причетність влади Ірану
Напад на посольство Азербайджану: журналіст натякнув на причетність влади Ірану

Напад на посольство Азербайджану: журналіст натякнув на причетність влади Ірану

Журналіст пов'язав напад на посольство Азербайджану з агресією Ірану / скріншот

Після кривавого нападу на посольство Азербайджана у Тегерані в азербайджанському зовнішньополітичному відомстві запевнили, що безпека посольства знаходиться під суворим контролем. Інцидент дуже обурив Баку.

"Враховуючи, що ця подія відбулася на тлі недавніх недобросусідських дій Ірану щодо Азербайджану, безумовно, ця подія викликала у громадськості моєї країни гнів. Це обурило не тільки Азербайджан, але і всіх азербайджанців, що живуть у світі. В будь-якому випадках Іран повинен відповісти за це жорстоке неподобство", - заявив спеціальний кореспондент ІА Report.az і Baku.TV в Україні Мубариз Асланов.

Журналіст нагадав, що восени 2020 року Азербайджан звільнив свою землю від іранської окупації в ході 44-денної Вітчизняної війни й з того часу на адресу Баку постійно отримує погрози від релігійних представників Ірану до вищих посадових осіб.

Відео дня

"Не задовольнившись цим, вони почали військові навчання по річці Араз без необхідності перебувати на кордоні з нами, прямо на кордоні з нашими звільненими землями. Звичайно, і Азербайджан показав, що ці погрози Ірану для нас не важливі, провівши навчання своєю вкрай сучасною і передовою армією на тому ж кордоні. Іран, схоже, не змирився зі звільненням азербайджанських земель", - зазначив Асланов.

Читайте також:
У Болгарії розкрили, як змогли обійти проросійські сили в уряді і передати зброю Україні
Білий дім обговорить можливіть надання Україні винищувачів F-16

За його словами, Іран використовував окуповану територію під наркотрафік. Кореспондент вважає, що Іран турбує посилення незалежного Азербайджану.

Також він нагадав про те, що іранська влада допомагає Росії вбивати мирних українців.

"Іран, самопроголошена Ісламська республіка, направляє в Росію безпілотники Shahed-136 і Mojahid, які обстрілюють будинки мирних жителів на Україні, вбиваючи українських мирних жителів, в тому числі дітей. Адже, у священній книзі ісламу, Священному Корані, напади на мирних жителів та невинних людей однозначно не прощаються. На жаль, попри те, що в назві Ірану є іслам, він їх не враховує", - підсумував журналіст.

Читайте також:
Міжнародний трибунал щодо Росії може з'явитися до літа - Нуланд
США намагаються завадити "Вагнеру" відновити військову діяльність за межами України - ISW

Напад на посольство Азербайджану в Ірані - що відомо

Озброєна людина в п'ятницю, 27 січня, напала на посольство Азербайджану в Ірані. В результаті інциденту загинув співробітник охорони дипломатичної місії, а ще двоє отримали поранення.

За попередньою інформацією, нападника затримали.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • США ввели санкції проти ПВК "Вагнер" і ряду нових чиновників
  • Трамп розкритикував поставки танків в Україну
  • Естонія може передати Україні касетні боєприпаси, але є один нюанс
Теги по теме
Иран Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом