У десяти областях аварійні відключення світла
У десяти областях аварійні відключення світла

У десяти областях аварійні відключення світла

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Остання атака російських агресорів завдала суттєвих пошкоджень кільком об’єктам високовольтної мережі.

 
В Україні зберігається високий рівень споживання електроенергії та значний дефіцит потужності. Аварійні відключення діють у 10 регіонах, повідомляє Укренерго у п’ятницю, 27 січня.
 
Вказано, що вчорашня атака російських агресорів завдала суттєвих пошкоджень кільком об’єктам високовольтної мережі. Це сталося в той час, коли енергосистема все ще відновлювалася після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті, виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.
 
“До всіх обленерго доведено ліміти споживання, що діють протягом доби… Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у 10 областях, внаслідок чого застосовуються аварійні відключення у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Протягом доби можливі аварійні відключення і в інших областях”, – йдеться у повідомленні.
 
Також зазначено, що після останньої ракетної атаки обмеження діють в Одесі, в інших регіонах, де високовольтна інфраструктура зазнала російських ударів ракетами або дронами, споживачі заживлені за резервними схемами.
 
Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 ударів БПЛА по енергооб’єктах. 26 січня росіяни запустили 55 ракет різного типу, з них 47 було збито.
 
Пізніше стало відомо, що в результаті ракетного удару в різних областях загинуло 11 людей і ще 11 поранено.
 
 



Джерело

Теги по теме
Украина энергетика
Источник материала
Поделиться сюжетом