РФ нарощує авіацію в Білорусі – Генштаб
РФ нарощує авіацію в Білорусі – Генштаб

РФ нарощує авіацію в Білорусі – Генштаб

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Противник проводить спільні навчання з білоруською армією, під виглядом яких збільшує авіаційне угруповання.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановки без змін, наступальних угруповань противника не виявлено. При цьому йдуть спільні навчання, під виглядом яких РФ нарощує авіаційне угруповання на території Білорусі, повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 27 січня.

На всіх напрямках ворог обстрілював мирні міста та села з різних видів зброї.

Минулої доби війська РФ завдали 44 авіаційних удари, 18 з них – з використанням БПЛА типу Shahed-136. Усі дрони-камікадзе збиті. Випустили 70 ракет, 47 з яких було знищено. Також здійснили 125 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

“На жаль, внаслідок ворожих ударів загинули мирні жителі та зруйновані цивільні об’єкти. Високою залишається небезпека авіаційних та ракетних ударів по всій території України”, – наголосили в Генштабі.

Підрозділи Сил оборони за минулу добу відбили атаки окупантів у районах 11 населених пунктів: Площанка, Невське і Червонопопівка Луганської області та Верхньокамянське, Парасковіївка, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар’їнка і Вугледар на Донеччині.

Українська авіація за добу 26 січня завдала вісьмох ударів по районах зосередження окупантів, а також удару по позиції його зенітно-ракетного комплексу. Крім того, збито три ворожі розвідувальні БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили чотири пункти управління, район зосередження живої сили противника, два райони зосередження артилерії, склад боєприпасів та два інші важливі об’єкти противника.

Нагадаємо, за даними на 26 січня, РФ втратила в Україні 123 860 солдатів, 3175 танків, 292 літаки та 282 вертольоти.

Удар по Україні: куди влучили російські ракети




Джерело

Теги по теме
Россия Беларусь авиация
Источник материала
Поделиться сюжетом