Воєнну драму «Я — Надія» про медиків екстреної допомоги покажуть на телеканалі «2+2»
Воєнну драму «Я — Надія» про медиків екстреної допомоги покажуть на телеканалі «2+2»

Воєнну драму «Я — Надія» про медиків екстреної допомоги покажуть на телеканалі «2+2»

Перший воєнно-драматичний серіал телеканалу знімали у Харкові та на декількох локаціях у Києві й області, зокрема в Ірпені.

24 лютого о 19:30 на телеканалі «2+2» відбудеться прем’єра воєнної драми «Я – Надія» про медиків екстреної допомоги, які під час повномасштабного російського вторгнення рятують життя. Це перший воєнно-драматичний серіал телеканалу, знятий під час війни в Україні. Про це повідомила пресслужба телеканалу «2+2».

Зйомки стрічки відбувалися в Харкові та на декількох локаціях у Києві й області, зокрема в Ірпені.

Чотирисерійна драма розповідає про працівників «швидкої» у Харкові, які у лютому-березні 2022 року під постійними обстрілами та бомбардуваннями рятували цивільних і військових свого міста. Молода фельдшерка Надія вирішує залишитися в оточеному окупантами Харкові, попри реальну небезпеку.

«Відверто кажучи, взятися за цю ідею було для мене хвилююче. Крім того, були певні обмеження через воєнний стан. Тривоги, обстріли, відсутність зв’язку і світла — все це вносило свої корективи у виробництво. Наприклад, ми не знімали біля інфраструктурних об’єктів, відмовилися від масштабних екшн-сцен з вибухами, замість повноцінних сцен у Харкові знімали там лише заявочні плани. Для того, щоб ми могли знімати на деокупованих територіях Київської області, деякі локації навіть розміновували спеціалісти. Все це нагадувало нам про те, що війна не тільки в кадрі, вона щодня у нашому житті», — розповів режисер Денис Тарасов.

Як зазначили автори, прототипом головної героїні стала двадцятидворічна фельдшерка Анна Андрющенко, яка у перші місяці повномасштабної війни працювала у харківському Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

Головні ролі виконали Вероніка Дюпіна, Данііл Мірешкін, Ірина Мак, Павло Сироткін, Антоніна Хижняк, Валерій Астахов, Алекс Степаненко та Олена Курта.

Продакшен Sfera Film став виробником серіалу на замовлення телеканалу.

Нагадаємо, з 22 лютого також вийде в прокат воєнна екнш-драма «Мирний-21» кінорежисера Ахтема Сеітаблаєва про луганських прикордонників.

Фото: пресслужба телеканалу «2+2» 

 

Теги по теме
война российская агрессия врачи украинское кино кинопроизводство
Источник материала
Поделиться сюжетом