"Інтуїція підказує, битимемося у 2025 році": генерал ВПС США сказав офіцерам готуватися до бою з Китаєм
"Інтуїція підказує, битимемося у 2025 році": генерал ВПС США сказав офіцерам готуватися до бою з Китаєм

"Інтуїція підказує, битимемося у 2025 році": генерал ВПС США сказав офіцерам готуватися до бою з Китаєм

КИЇВ. 28 січня. УНН. Чотиризірковий генерал ВПС США в п'ятницю розіслав службову записку своїм підлеглим, у якій прогнозує, що США воюватимуть з Китаєм через два роки, і каже їм підготуватися, повідомляє NBC News, пише УНН.

Деталі

У службовій записці, відправленій у п'ятницю і побаченій NBC News, генерал Майк Мініхан, очільник Командування повітряної мобільності, сказав: «Сподіваюся, я помиляюся. Моя інтуїція підказує мені, будемо битися у 2025 році».

Командування повітряної мобільності налічує близько 50 000 військовослужбовців і близько 500 літаків і відповідає за транспортування і дозаправку.

Мініхан сказав у службовій записці, що, оскільки і на Тайвані, і в США у 2024 році відбудуться президентські вибори, США будуть «відволікатися», і у лідера Китаю Сі Цзіньпіна буде можливість руху на Тайвань.

Він викладає цілі підготовки, зокрема створення «укріпленої, готової, інтегрованої та гнучкої об'єднаної маневреної групи, готової битися і перемагати в першому ланцюзі островів».

Підписаний меморандум адресований усім командирам авіакрил Командування повітряної мобільності та іншим оперативним командирам ВПС США і наказує їм доповісти Мініхану про всі основні зусилля з підготовки до "бою з Китаєм" до 28 лютого.

Протягом лютого він наказує всьому персоналу Командування «стріляти обоймою в 7-метрову ціль (...). Цільтеся в голову". Він також наказує всьому персоналу оновити дані про себе та екстрені контакти.

Після публікації статті представник міністерства оборони США заявив: «Ці коментарі не відображають точку зору міністерства на Китай».

Представник Командування повітряної мобільності підтвердив у заяві в п'ятницю, що службова записка реальна: «Це справжня внутрішня службова записка генерала Мініхана, адресована його підлеглим командним групам. Його наказ заснований на торішніх основоположних зусиллях Командування повітряної мобільності з підготовки мобільних ВПС до майбутнього конфлікту, якщо стримування не спрацює».

Доповнення

Китай вважає Тайвань своєю невід'ємною частиною, але де-факто Пекін не контролює острів з моменту закінчення громадянської війни і створення КНР у 1949 році.

Теги по теме
США Китай
Источник материала
Поделиться сюжетом