Німеччина звинуватила РФ у "перекручуванні" слів представника МЗС
Німеччина звинуватила РФ у "перекручуванні" слів представника МЗС

Німеччина звинуватила РФ у "перекручуванні" слів представника МЗС

КИЇВ. 28 січня. УНН. Уряд Німеччини стверджує, що Росія навмисно неправильно витлумачила зауваження міністра закордонних справ Анналени Бербок у пропагандистських цілях. Вона начебто припустила, що НАТО є стороною конфлікту в Україні, що Захід заперечує. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

Деталі

Уряд Німеччини в п’ятницю звинуватив Росію в тому, що вона накидається на заяву міністра закордонних справ Анналени Бербок, щоб спотворити її на власний смак Кремля, і повторив, що ні Німеччина, ні НАТО не були сторонами війни в Україні.

Бербок закликав до єдності Заходу під час засідання Ради Європи у Страсбурзі у вівторок, сказавши: «Ми ведемо війну проти Росії, а не один проти одного».

НАТО та Німеччина підкреслили, що їхня підтримка України, яка захищається від неспровокованого вторгнення Росії, не є участю у війні.

Нагадаємо

Офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова у п'ятницю, 27 січня, попросила посла Німеччини в Москві роз'яснити статус Берліна в російсько-українській війні. Вона заявила, що "Німеччина поряд з іншими країнами перебуває у стані війни з РФ".

Теги по теме
Россия Германия пропаганда
Источник материала
Поделиться сюжетом