Ізраїль не причетний до вибухів на заводі Міноборони Ірану - ЗМІ
Ізраїль не причетний до вибухів на заводі Міноборони Ірану - ЗМІ

Ізраїль не причетний до вибухів на заводі Міноборони Ірану - ЗМІ

КИЇВ. 29 січня. УНН. Удар за допомогою безпілотників військового заводу Міністерства оборони Ірану в місті Ісфахан завдали Військово-повітряні сили Сполучених Штатів і "ще одна країна". Ізраїль не причетний до інциденту, повідомили джерела видання Al-Hadath, передає УНН.

Деталі

За словами джерел, ціллю удару були іранські запаси балістичних ракет, і додали, що він був покликаний "продемонструвати Ірану та росії" готовність США протидіяти будівництву заводів "з виробництва та експорту балістичної зброї".

Водночас видання The Jerusalem Post, посилаючись на джерела у західній розвідці та іноземних співрозмовників, ознайомлених з питанням, повідомляє, що атака в Ісфахані мала "феноменальний успіх", а збитки від атаки "виходять далеко за межі "незначного пошкодження даху", про який заявила Ісламська Республіка.

Контекст

29 січня на військовому заводі в центральному іранському місті Ісфахан пролунав сильний вибух. Повідомляється, що він стався в одному з центрів виробництва боєприпасів Міністерства оборони.

Згідно з повідомленням заступника губернатора Ісфахана з питань безпеки, жертв немає.

У Міністерстві оборони та підтримки збройних сил Ірану заявили, що нічна атака на один із цехових комплексів в Ісфахані була "невдалою".

Теги по теме
Взрыв Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом