28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Передавання Україні винищувачів F-16: політичний оглядач США назвав два ключові фактори щодо ухвалення рішення
Передавання Україні винищувачів F-16: політичний оглядач США назвав два ключові фактори щодо ухвалення рішення

Передавання Україні винищувачів F-16: політичний оглядач США назвав два ключові фактори щодо ухвалення рішення

Останній місяць оцінка ризику ескалації зменшилася, тому Америка почала масаво постачати важке озброєння Україні, пояснив оглядач США.

Один із факторів, який впливає на ухвалення рішення Америкою передати Україні винищувачі F-16 - це контроль над  екскалацією. Другий - пріоритет важкого обзроєння, аніж авіації на цьому етапі війни.

Про це розповів блогер і політичний оглядач США Дмитро Абрамсон в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

"Оцінки ризику ескалації останній місяць різко зменшилися у нашому керівництві. Тому зараз ми бачимо, що масово пішла важка бронетехніка. Нещодавно був знайдений компроміс щодо танків. З цією точки зору, передавання Україні F-16 не буде розцінюватися, як недопустима ескалація. Друге - це пріоритет важкого озброєння, ніж авіація", - зауважив він. 

На його думку, є декілька варіантів уразі позитивного ухвалення щодо постачання авіації Україні. Це або передати МіГ від країн НАТО, або більш вірогідний - винищувачі F-16.

"Якщо рішення буде ухвалене, що потрібно постачати авіацію, то може бути декілька сценаріїв. Один із них - це повернення до Міг, які можна постачати із колишніх країн Варшавського договору, а в ті країни передати більше НАТІвської авіації. Другий варіант, який зараз обговорюється ще більш активно у ЗМІ. Неофіційна інформація із офіційних джерел. Вони (американські ЗМІ - ред.) говорять, що багато країн Європи будуть оновлювати авіацію із F-16 на, ймовірно, на F-35. І що літаки F-16 буде можливість віддати Україні. Але на це потрібно мати дозвіл від США", - розповів американський політичний оглядач.

Щодо ймовірних термінів постачання, Абрамсон вважає, що це може зайняти декілька місяців, поки літаки F-16 будуть на полі бою. 

"Я думаю, що зараз йдуть конкретні обговорення на цю тему, зокрема про навчання пілотів та наскільки це зараз пріоритетно. Я оптимістичний у цьому питанні, але це може зайняти декілька місяців, поки ці літаки опиняться на полі битви. Питання не лише у тренування пілотів, а й в обслуговуванні літаків. Це інколи займає більше часу, ніж навчання пілотів", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше пречник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, скільки Україні треба літаків F-16 і з чого може початися їхнє надання.

Читайте також:

  • Новини світу
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео
Источник материала
Поделиться сюжетом