Захід усвідомив, що війну на виснаження виграє Росія, і змінив стратегію – WSJ
Захід усвідомив, що війну на виснаження виграє Росія, і змінив стратегію – WSJ

Захід усвідомив, що війну на виснаження виграє Росія, і змінив стратегію – WSJ

Захід зрозумів, що Україні потрібно сильно більше зброї / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Рішення Заходу про різке нарощування військової допомоги Україні викликано побоюваннями, що в тривалій війні Україна втрачає вікно можливостей для перемоги над Росією. Про це пише The Wall Street Journal.

Західні чиновники, з якими поспілкувалися журналісти, висловлюють занепокоєння, що у війні на виснаження Росія має більше можливостей перемогти. Тому Україні потрібна потужна західна зброя, щоб продовжити наступальні дії, що раніше мали успіх під Києвом, Харковом і Херсоном.

На думку журналістів, минулого року на Заході домінувала думка, що затягування війни грає на руку Україні, проте зараз ця думка втрачає популярність. Тепер Захід побоюється, що у війні на виснаження Росія здобуде неминучу перемогу.

Відео дня
Читайте також:
Експерт: Поставка Україні винищувачів - це лише питання часу
Військові чиновники США підштовхують Пентагон до передачі Україні винищувачів F-16 – Politico
Мобілізація в РФ може не припинитися, без неї Росія воювати не зможе - Фейгін

Саме цим пояснюється помітне збільшення західної допомоги Україні. Крім того, з цих же причин США вирішили збільшити масштаби військової підготовки українських солдатів. Як пише The New York Times, американці хочуть навчити якомога більше українських солдатів тактиці сучасного загальновійськового бою. 

Розширена програма навчання дозволить змінити динаміку на полях битв в Україні, де намітився стратегічний глухий кут, і дасть українським військовим необхідні навички щодо більш ефективного використання західної зброї.

Переозброєння української армії - останні новини

Сьогодні стало відомо, що українські танкісти прибули до Великобританії для навчання на Challenger 2. Раніше Британія пообіцяла передати ЗСУ 14 таких танків.

За словами спікера Повітряних сил, Україні для захисту потрібно замінити весь свій парк радянських літаків на американські винищувачі F-16 і створити з них щонайменше п'ять повітряних бригад.

Італія та Франція закуплять велику партію ракет до ЗРК SAMP/T, який передадуть Україні. Система SAMP/T здатна збивати найскладніші цілі, зокрема маневруючі надзвукові ракети.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Потрібна "довга рука": військові пояснили, чому не збивають балістичні ракети
  • "Росія приходить без запрошення": НАТО готове до прямого зіткнення з армією Путіна
  • КНДР з істерикою відреагувала на передачу США танків для України (відео)
Теги по теме
США Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом