Одещина за декілька днів повернеться до планових відключень – Братчук
Одещина за декілька днів повернеться до планових відключень – Братчук

Одещина за декілька днів повернеться до планових відключень – Братчук

КИЇВ. 30 січня. УНН. 26 січня після масованої ракетної атаки були пошкоджені енергетичні обʼєкти, що живлять Одеську область. Внаслідок цього ситуація в місті складна, діють екстрені відключення. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник голови обласної військової адміністрації Сергій Братчук, передає УНН.

Цитата

«На жаль, 26 січня були влучання в об’єкти критичної інфраструктури. Наразі ситуація в Одеській області, як відзначають енергетики, є найскладнішою з усіх областей держави. Бо відбулися масштабні руйнування енергетичних об’єктів, що живлять Одесу та весь Одеський район. Тому сьогодні продовжують діяти обмеження щодо постачання електроенергії для міста та територіальних громад області», – повідомив Братчук.

Поки що продовжують діяти екстрені відключення, а електроенергія подається в домівки на декілька годин. Аварійні бригади працюють цілодобово, аби повернути регіон до стабілізаційних графіків.

«Енергетики обіцяють, що за деякий час вони будуть намагатися повернутися до стабілізаційних графіків. Мова йде не про години, а про декілька днів. Це як мінімум. Зараз прогнозувати, що це відбудеться завтра чи за два-три дні, неможливо. І хоч ситуація складна, але не на межі критичної, бо ми знаємо, що робити», – зазначив Братчук.

Нагадаємо

Раніше у ДТЕК повідомили, щонайменше до кінця січня Одеса та область не зможуть повернутися до стабілізаційних графіків відключення світла.

Теги по теме
война Одесса электроэнергия
Источник материала
Поделиться сюжетом