Сербія готова відновлювати Україну – Вучич
Сербія готова відновлювати Україну – Вучич

Сербія готова відновлювати Україну – Вучич

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Пресс-служба президента Украины

Сотні населених пунктів України зруйновано під час воєнних дій

Сербія вже отримала пропозицію посла України Володимира Толкача, твердить Олександр Вучич.

 

Сербія планує брати участь у відновленні міст в Україні після завершення війни. Про це сказав президент Сербії Олександр Вучич на спільній прес-конференції із президентом Чехії Мілошем Земаном, повідомляє ТАСС у понеділок, 30 січня.

 

 

“Ми всіма можливими способами надсилали гуманітарну допомогу та підтримку Україні, а пошлемо ще більше. Ми братимемо участь у будівництві окремих міст. Ми вже отримали пропозицію їхнього посла (посол України в Сербії Володимир Толкач, – ред.)”, – сказав Вучич.

 

При цьому він наголосив, що Сербія не постачає зброю ні Україні, ні Росії.

 

“Ми не продаємо зброю Росії або Україні, але будемо її продавати всім іншим”, – запевнив він.

 

Нагадаємо, після того, як Росія розв’язала агресивну війну, Вучич заявив, що Сербія підтримує територіальну цілісність України, але не вводитиме санкції проти РФ. Також Сербія тимчасово припинила військові навчання із усіма закордонними партнерами. Вучич зазначив, що Росія та Україна для Сербії – братні держави, висловив жаль у зв’язку з тим, що відбувається, та пообіцяв гуманітарну допомогу Києву.

 

Минулого тижня міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич вперше дав зрозуміти, що Белград може застосувати санкції проти Росії: це одна з ключових вимог ЄС до Сербії для досягнення прогресу в переговорах про членство в Євросоюзі.

 

 

 



Джерело

Теги по теме
Украина Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом