У Пакистані терорист-смертник підірвався в мечеті: щонайменше 25 осіб загинуло, ще 140 поранено
У Пакистані терорист-смертник підірвався в мечеті: щонайменше 25 осіб загинуло, ще 140 поранено

У Пакистані терорист-смертник підірвався в мечеті: щонайменше 25 осіб загинуло, ще 140 поранено

КИЇВ. 30 січня. УНН. У мечеті міста Пешавар в Пакистані підірвався терорист-смертник. За даними офіційних осіб, унаслідок вибуху загинуло щонайменше 25 осіб, ще 140 поранено. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Al Jazeera.

Деталі

Представник поліції Сікандар Хан повідомив, що вибух стався у той час, коли "велика кількість людей" зібралася для молитви. За його словами, частина будівлі обвалилася, ймовірно, під нею перебуває кілька осіб.

Кореспондент Al Jazeera Камал Гайдер, який повідомляв з Ісламабада, сказав, що згідно з оновленою інформацією, напад здійснив терорист-смертник.

"Ми також отримуємо подробиці… терорист-смертник сидів у першому ряду під час спільної молитви всередині мечеті", - поінформував він.

Один зі свідків, який перебував у мечеті під час інциденту, офіцер поліції Міна Гюль розповів, що "не знає, як вижив та залишився неушкодженим", і додав, що "чув плач і крики" після вибуху бомби. За його словами, на той момент у будівлі перебувало понад 150 вірян.

Зазначається, що наразі жодна група чи особа не взяли на себе відповідальність у Пешаварі, місті, яке межує з Афганістаном.

Колишній прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан засудив напад у Twitter.

Цитата

"Рішуче засуджуємо терористичний напад смертника в поліцейській мечеті Пешавар під час молитви. Мої молитви та співчуття родинам жертв. Нам необхідно покращити збір розвідданих і належним чином оснастити наші поліцейські сили для боротьби зі зростаючою загрозою тероризму", - написав він.

Нагадаємо

На заході Пакистану в неділю, 29 січня, автобус з’їхав з мосту, а човен, на якому перевозили дітей, перекинувся. В двох окремих транспортних аваріях щонайменше 51 людина загинула.

Теги по теме
Взрыв
Источник материала
Поделиться сюжетом