У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українців
У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українців

У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українців

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR, іноземець, який повертається до Польщі, повинен показувати електронний документ diia.pl.

 
Українським біженцям під час повторного перетину кордону з Польщею необхідно пред’являти diia.pl., щоб не втратити статусу UKR. Про це повідомили у Посольстві України у Польщі.
 
Втім, це можливо тільки якщо поїздка на Батьківщину тривала менше 30 днів, у разі перевищення цього терміну статус втрачається автоматично.
 
“Щоб уникнути втрати статусу PESEL UKR у зв’язку з виїздом з території Польщі на термін менше 30 днів іноземець, який повертається до Польщі, повинен повідомити співробітника Прикордонної служби, який здійснює паспортний контроль, про намір в’їхати у зв’язку з використанням права тимчасового захисту в Польщі і щоразу показувати електронний документ diia.pl (навіть якщо іноземець їде на роботу до Польщі або з іншою метою, але при цьому він користуватиметься захистом у Польщі)”, – сказано в повідомленні.
 
У Посольстві наголосили, що якщо біженець повертається до Польщі та не показує на кордоні diia.pl або не каже, що хоче скористатися відповідним спецуставом, особа може втратити пільги. Причина в тому, що дані іноземця не будуть включені до реєстрів, на основі яких надається статус PESEL UKR та пов’язаний із численними соціальними правами.
 
Нагадаємо, у Польщі побільшало центрів оформлення документів для українців. Окрім Варшави, Гданська, Вроцлава, центр працюватиме ще й у Кракові.
 
 
 



Джерело

У Польщі оновили правила повторного в’їзду для українців - Фото 1
Теги по теме
Польща
Источник материала
loader
loader