Спікер ВР розповів про нардепів, які пішли на фронт
Спікер ВР розповів про нардепів, які пішли на фронт

Спікер ВР розповів про нардепів, які пішли на фронт

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Спікер зазначив, що депутати-фронтовики Роман Лозінський та Роман Костенко продовжують дистанційно працювати у Раді.

 
З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну на фронт пішли два народні депутати України. Про це речник Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив в ефірі національного телемарафону, пише Фокус.
 
Спікер зазначив, що депутати-фронтовики продовжують дистанційно працювати у Раді.
 
“Як мінімум, є двоє народних депутатів, які воюють на передовій – це Костенко та Лозінський. Вони фактично з першого дня пішли на фронт і дуже ефективно працюють і на фронті, і працюють у Верховній Раді України. Вони беруть участь у засіданнях як комітетів, так і Верховної Ради”, – розповів Стефанчук.
 
Роман Лозінський – перший заступник голови комітету ВР з питань організації державної влади – нині є матросом Сил спеціальних операцій Збройних сил України.
 
Роман Костенко – секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ – у 2022 році він брав участь в обороні Миколаєва та у звільненні Снігурівки. Крім того, з 2014 по 2019 Костенко брав участь в АТО/ООС, відомий як один з “кіборгів” – захисників Донецького аеропорту.
 
Стефанчук зазначив, що не знає випадків, коли на фронт вирушали діти народних депутатів.
 
“Що стосується дітей, мені про таких не відомо. Напевно, в тому числі тому, що у нас достатньо молодий склад Верховної Ради. У когось ще просто немає дітей, у когось вони маленькі. Щодо старшого покоління, я про такі випадки не знаю”, – уточнив речник.
 
Раніше повідомлялося, що Рада підтримала надання статусу УБД добровольцям без контракту.
У Раді поменшало єдності – Стефанчук
 
 



Джерело

Теги по теме
Дети депутат
Источник материала
Поделиться сюжетом