У пошуках нових джерел прибутків: Twitter готується до впровадження платежів на своїй платформі
У пошуках нових джерел прибутків: Twitter готується до впровадження платежів на своїй платформі

У пошуках нових джерел прибутків: Twitter готується до впровадження платежів на своїй платформі

Автори:
Марина Баранівська
У листопаді 2022-го Twitter зареєструвався в Міністерстві фінансів США як платіжна система.

Twitter продовжує реалізацію плану Ілона Маска, який має на меті перетворити соцмережу на «всеосяжний додаток», де можна буде не лише пубілікувати твіти та обмінюватися повідомленнями, але й здійснювати платежі та вести комерційну діяльність. Наразі Twitter почав подавати заявки на отримання регулюючих ліцензій у США та розробляти програмне забезпечення, необхідне для впровадження платежів на платформі, повідомляє «Forbes Україна» із посиланням на публікацію у Financial Times.

Як повідомили джерела FT, команда розробників вже працює над підготовкою платформи до того, щоб на ній можна було здійснювати платежі. Також у Twitter розробляють «сховище для зберігання та захисту даних, а також просуває нормативні перевірки, потрібні перед запуском платіжного сервісу», йдеться у матеріалі «Forbes Україна».

У листопаді Twitter зареєструвався в Міністерстві фінансів США як платіжна система і тепер почав подавати заявки на отримання деяких державних ліцензій, які будуть потрібні для запуску. За словами джерел британського видання ліцензування в США планують завершити протягом поточного року. У планах Twitter й розширення для отримання дозволів регулюючих органів на міжнародному рівні.

Раніше «Media Sapiens» повідомляв, що бюджети рекламодавців, призначені на присутність у Twitter, впали на 71% у грудні 2022 року. Загалом доходи Twitter у четвертому кварталі 2022 року впали приблизно на 35% у річному вимірі через падіння обсягів реклами.

Також ми писали, що Twitter скоротив 80% працівників з приходом Ілона Маска і що компанія заборгувала понад 136 тисяч доларів плати за оренду приміщення у Сан-Франциско, де був її головний офіс. За це на Twitter подали до суду, а компанія влаштувала онлайн-аукціон, розпродаючи речі зі свого офісу.

Нагадаємо, Ілон Маск придбав Twitter на початку жовтня 2022-го. Відразу розпочав серію радикальних змін в компанії. Зокрема, звільнив топменеджмент і правління, а також приблизно половину працівників.

Особливу увагу користувачів привернула ідея Маска продавати сині галочки верифікації за $8 на місяць. Також соцмережа відмовилася від політики протидії дезінформації щодо COVID-19.

У Євросоюзі стурбовані політикою Twitter під керівництвом Маска. ЄС пригрозив йому, що мережу можуть оштрафувати чи навіть заблокувати на території Євросоюзу у разі недотримання правил модерації контенту.

15 грудня Twitter заблокував профілі кількох журналістів, які працюють у провідних американських медіа. Це відбулося наступного дня після того, як Маск оголосив, що в соцмережі більше не можна буде розміщувати інформацію про поточне місце перебування людей.

19 грудня Ілон Маск запустив у Twitter опитування, чи варто йому піти з посади керівника компанії. Більшість користувачів проголосували «так».

21 грудня він повідомив, що залишить посаду гендиректора компанії, щойно знайде відповідну заміну, і керуватиме надалі технічним блоком соцмережі.

Фото: Yuri Samoilov / Flickr

Теги по теме
Илон Маск Twitter
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны