У Prozorro за рік провели закупівель на сотні мільярдів гривень – Мінекономіки
У Prozorro за рік провели закупівель на сотні мільярдів гривень – Мінекономіки

У Prozorro за рік провели закупівель на сотні мільярдів гривень – Мінекономіки

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

До першої п’ятірки за видами закупівель увійшли продукти харчування, будівельні роботи, медобладнання, нафтопродукти, сільгосппродукція.

 
У системі публічних закупівель Prozorro у 2022 році було проведено 2,8 мільйона контрактів на 484 мільйони гривень. Про це повідомляє Мінекономіки.
 
Зазначається, що кількість конкурентних закупівель торік становила близько 160 тисяч, а сума підписаних угод була 198 млн грн. Загалом аукціони проводили близько 30 тисяч замовників, з них 16 тисяч оголошували конкурсні закупівлі. Загальна кількість учасників торгів становила близько 181 тисячі, а у конкурсних торгах взяли участь 33 тисячі учасників.
 
За даними Мінекономіки, до першої п’ятірки за видами закупівель увійшли: продукти харчування (25 тис.), будівельні роботи (23 тис.), медичне обладнання (20 тис.), нафтопродукти (15 тис.), сільськогосподарська продукція (8 тис.).
 
За словами заступника міністра економіки Надії Бігун, після падіння конкурентних процедур до 28% на початку широкомасштабного вторгнення у період з 24 лютого по 27 червня вже наприкінці 2022 року вийшли на рівень конкурентних процедур у системі – 44%.
 
У міністерстві зазначили, що Prozorro продовжує розвиватися, незважаючи на війну. Система адаптується для роботи з іноземними партнерами і вже стартувала інтеграція з Реєстром корупційних правопорушень, що значно спростить роботу учасникам торгів.
 
Нагадаємо, на онлайн-торгах Prozorro встановлено рекорд за кількістю покупців.
 
Раніше повідомлялося, що Україна за п’ять років заощадила 190 млрд грн через систему Prozorro.
 



Джерело

Теги по теме
Минэкономики
Источник материала
Поделиться сюжетом