СБУ: Затримано депутата ОПЗЖ, який працював на розвідку РФ
СБУ: Затримано депутата ОПЗЖ, який працював на розвідку РФ

СБУ: Затримано депутата ОПЗЖ, який працював на розвідку РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Зловмисника затримали на спробі чергової передачі агресору закритих відомостей. Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 
Силовики викрили агента Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Донбасу. Зловмисником виявився депутат Сіверської міської ради від забороненої в Україні партії ОПЗЖ. Про це 31 січня повідомляє СБУ.
 
Зазначається, що з жовтня минулого року фігурант збирав розвіддані про дислокацію підрозділів Сил оборони на території Бахмутського району. Він також передавав координати місцевих об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенеруючих підприємств, для проведення прицільних ракетних ударів по українських містах.
 
Після ворожих обстрілів агент виходив на місцевість для фіксації їхніх наслідків і підготовки звіту задля коригування повторних ударів.
 
Зловмисника затримали на спробі чергової передачі агресору закритих відомостей.
 
За даними слідства, депутат був завербований представником російської військової розвідки через “спілкування” у чаті одного із прокремлівських телеграм-каналів. Для комунікації використовувалися анонімні месенджери.
 
Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
 

 
 
Нагадаємо, СБУ затримала колаборантів під час спроби влаштуватися у держустанови.
 
Раніше повідомлялося, що ідентифіковано п’ятьох керівників окупаційного “МВС РФ” на Херсонщині.
 



Джерело

Теги по теме
СБУ задержание депутат
Источник материала
Поделиться сюжетом