Зморшки зникнуть: лікар назвала дієві процедури омолодження
Зморшки зникнуть: лікар назвала дієві процедури омолодження

Зморшки зникнуть: лікар назвала дієві процедури омолодження

Як боротися зі старінням шкіри? / фото pixabay.com

Креми від зморшок, уколи від вікових змін та масаж обличчя. Які засоби від зморшок справді дієві? Про це розповіла в ефірі "Сніданку з 1+1" лікар-дерматовенеролог Яна Китаєва.

Вона пояснила, що є внутрішнє старіння, а є зовнішнє. Якщо говорити про останнє, то це насамперед вплив ультрафіолету - з'являються дрібні зморшки й пігментні плями. Внутрішнє старіння починається з 27 років, тоді відбувається зменшення ділення клітин. Ці зміни впливають на глибокі жирові пакети (вони зменшуються в об'ємах та переміщаються) й м'язи.

Перше, що негативно впливає на нашу шкіру, - це засмага. Друге - коливання ваги, унаслідок якого шкіра буде розтягуватись та провисати. Третє - неправильний дерматологічний догляд за шкірою. Крім того, куріння прискорює старіння шкіри, також згубно впливає неправильне харчування.

Якщо у вас під очима з'явилися синці, це просвічується круговий м'яз ока. Це свідчить про те, що шкіра дуже тонка. Також це може свідчити про анемію, це потрібно діагностувати. 

За словами лікаря, якщо у людини вже сформувалися глибокі зморшки, то крем та масаж не допоможуть, тут потрібно вдатися до ін'єкційних процедур. Також Китаєва пояснила, чи впливають на тонус шкіри масажі роликами та іншими засобами. Вони дійсно допомагають розслабити м'язи обличчя, та мають тимчасовий ефект.

"Завжди намагаємося займатися спортом, контролювати свою поставу та тримати завжди підборіддя, не опускати його", - підсумувала дерматовенеролог.

Продукти з омолоджувальним ефектом

Зморшки, пігментні плями, в'яла шкіра є одними з найбільш поширених ознак старіння, і хоча повернути час назад не можна, можна використовувати певні харчові продукти, які зроблять їх менш помітними. Фахівцями були названі десять найкращих продуктів з ефектом омолодження. Це оливкова олія, жирна риба, зелений чай, темний шоколад, капуста, насіння льону, гранат, авокадо, помідори, трави й спеції та кістковий бульйон.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Дерматологи розказали, як захистити шкіру під час роботи в садку чи на городі
  • Здорова шкіра і міцні судини: 5 корисних властивостей груші
  • Їсти чи ні після шостої вечора: звідки взявся міф і коли краще вечеряти насправді
Источник материала
Поделиться сюжетом