Пропагандисти розповсюджують фейк щодо причини авіакатастрофи у Броварах - Повітряні сили
Пропагандисти розповсюджують фейк щодо причини авіакатастрофи у Броварах - Повітряні сили

Пропагандисти розповсюджують фейк щодо причини авіакатастрофи у Броварах - Повітряні сили

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Російські пропагандисти розповсюджують у соціальних мережах та на своїх каналах неправдиву інформацію щодо причини катастрофи вертольота Super Puma в Броварах. Про це інформує УНН, посилаючись на сторінку Повітряних сил ЗСУ в Telegram.

Цитата

"Обережно! Працює російське ІПСО! У соцмережах та на пропагандистських каналах кремля оперативно з’явився та розповсюджується фейковий документ щодо причини катастрофи вертольота Super Puma в Броварах", - йдеться в повідомленні.

Деталі

У документі, який розповсюджують окупанти, йдеться про те, що начебто літак "був знищений із застосуванням ПЗРК "Ігла", який "нанесли" сили зенітного ракетного відділення 96 зенітної ракетної бригади повітряного командування "Центр" ЗСУ.

Як вказують Повітряні сили ЗС України, пропагандисти не змогли перекласти ініціали командувача ПвК "Центр" - Анатолія Миколайовича Кривоножко, вказавши "А.Н." замість "А.М.".

Додамо

18 січня зранку у Броварах поруч з дитсадком та житловим будинком впав гелікоптер ДСНС. На борту було керівництво МВС - міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович - у складі опергрупи, а також 3 члени екіпажу. Усі 10 людей на борту вертольота загинули.

Загалом відомо про 14 загиблих, з них 1 дитина, 25 постраждалих, з них 11 дітей.

Нагадаємо

Колаборанти розповсюджують фейк про те, що після звільнення на всіх жителів Мелітополя чекає “судилище” за те, що вони залишались в окупованому місті.

Теги по теме
Украина МВД авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом