Померла співачка й акторка Марія Миколайчук
Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

Померла співачка й акторка Марія Миколайчук

Вона була дружиною актора Івана Миколайчука. Співала у тріо «Золоті голоси» та знялась у кількох фільмах.

1 лютого у Чернівцях на 81-у році життя померла співачка та акторка Марія Миколайчук. Вона була дружиною українського актора Івана Миколайчука та учасницею тріо «Золоті голоси». Співала у хорі Верьовки та знялась у кількох кінострічках.

Про смерть акторки повідомила Чернівецька обласна рада з посиланням на племінника Івана Миколайчука Михайла Грицюка.

Племінник розповів, що Марія Миколайчук померла після тривалої хвороби. Сталось це 1 лютого близько 7-ої ранку.

Співачка, акторка, фольклористка Марія Миколайчук (з дому — Карп’юк) народилася 8 квітня 1941 року у селі Витилівка на Буковині.

Вона закінчила студію при Чернівецькому музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської, працювала тут акторкою. У 1961 році почала співати в Українському народному хорі імені Григорія Верьовки. Згодом стала учасницею створеного з ініціативи Івана Миколайчука фольклорного вокального тріо «Золоті ключі», до якого разом з нею входили Ніна Матвієнко й Валентина Ковальська.

Разом з колегами по тріо знімалася у стрічках «Пропала грамота», «Дівочі мрії». Також знялася в епізодичній ролі в одному з найвідоміших фільмів з Іваном Миколайчуком «Білий птах з чорною ознакою». Востаннє Марія Миколайчук появилась на великому екрані у ролі Ірини Сергіївни у фільмі Романа Балаяна «Ми є. Ми поруч» (2021).

 

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом