Сунак чинить опір заклику Бориса Джонсона постачати військові літаки Україні
Сунак чинить опір заклику Бориса Джонсона постачати військові літаки Україні

Сунак чинить опір заклику Бориса Джонсона постачати військові літаки Україні

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак продовжує чинити опір закликам колишнього прем'єр-міністра Бориса Джонсона постачати Україні винищувачі. Про це УНН інформує з посиланням на PA Media. Даунінг-стріт, резиденція та офіс прем'єр-міністра заявила, що знадобляться роки, щоб навчити українських пілотів польотам на літаках Typhoon і F-35 Королівських ВПС, і, що нинішній прем'єр-міністр зосереджений на наданні підтримки, яка буде корисною зараз.

Раніше

Борис Джонсон зіштовхнувся зі скептицизмом американських республіканців під час нещодавньої поїздки в США, щодо надання Україні більшої кількості зброї, заявивши, що настав час надати Києву інструменти, включаючи літаки F16.
Він сказав: «Дайте їм артилерійські системи глибокого вогню, дайте їм танки, дайте їм літаки, бо мають план. Вони знають, що їм треба робити».

Він відкинув твердження про те, що українці не зможуть керувати сучасними американськими літаками, заявивши, що Україна вже продемонструвала свою здатність використати сучасні технології НАТО. Посилаючись на неодноразові дебати всередині Європи щодо ризику ескалації, якщо буде надано конкретну зброю, він сказав, що всі ці дебати закінчилися угодою про надання зброї. «Зробімо це зараз і припинимо цю затримку, тому що це гуманно».

Деталі

На заході, організованому аналітичним центром Atlantic Council, Джонсон сказав: «Я чув, що заперечення проти того, щоб вони літали на складних західних літаках, полягає в тому, що вони не знатимуть, як їх використовувати. Мушу сказати, що ставлюся до цього аргументу з часткою скептицизму».

Але офіційний представник прем'єр-міністра виклав практичні труднощі із постачанням британських бойових літаків в Україну.
«Ми продовжимо прислухатися до українців і подумаємо, що буде правильним у довгостроковій перспективі», - сказав представник.

«Але корисно розуміти ситуацію, що найшвидша програма навчання нового пілота складає приблизно 35 місяців. Поточна британська програма навчання швидкісним реактивним літакам займає п'ять років».

Стратегія Сунака полягала в тому, щоб «зосередитись на тому, як ми можемо допомогти Україні захистити країну та дати відсіч цього року», додав речник.

Теги по теме
война Борис Джонсон
Источник материала
Поделиться сюжетом