У Британії прокоментували ситуацію з F-16 для України
У Британії прокоментували ситуацію з F-16 для України

У Британії прокоментували ситуацію з F-16 для України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Твердого рішення щодо передачі Україні винищувачів поки не прийнято, однак у Міноборони сумніваються, що відправка літаків була б “правильним підходом”.

Відправлення винищувачів Україні “не було б правильним підходом”, проте остаточного рішення щодо цього ще немає. Про це сказав міністр оборони Великобританії Бен Воллес, коментуючи відповідний заклик екс-прем’єра Бориса Джонсона, передає Sky News.
 
“Я займаюся цим питанням досить довго. І я навчився двом речам: ніколи нічого не включати і ніколи нічого не виключати”, – сказав Бен Воллес з цього приводу.
 
Він зазначив, що поки що не прийнято “твердого рішення” з цього питання, він не вважає, що відправлення літаків є “правильним підходом” на даний момент.
 
“Що зрушить цей конфлікт із мертвої точки цього року, так це здатність українців розгорнути західну зброю проти Росії”, – сказав він.
 
Колишній прем’єр-міністр Борис Джонсон висловився за надання Україні більшої кількості зброї, але уряд Великобританії поки що дистанціювався від його коментарів.
 
Джонсон, який наразі перебуває у Вашингтоні, відповідаючи на питання щодо ситуації зі винищувачами F-16, підтримав надання Україні всіх необхідних видів зброї.
 
“Все, що я скажу, це те, що кожного разу, коли ми говоримо, що буде помилкою надавати такий один предмет зброї, ми зрештою робимо це, і це закінчується тим, що це правильна річ для України”, – сказав Джонсон.
 
Напередодні речник прем’єра Великобританії Ріші Сунака заявив, що передавати Україні літаки недоцільно, оскільки на навчання військовослужбовців знадобляться місяці.
 
Нагадаємо, раніше у Франції озвучили критерії передачі Україні F-16.
 
У Пентагоні вважають, що Білий дім погодиться передати F-16 Києву – ЗМІ



Джерело

Теги по теме
Великобритания Борис Джонсон
Источник материала
Поделиться сюжетом