Обсяг десятого пакету санкцій проти РФ складе €10 млрд – голова Єврокомісії
Обсяг десятого пакету санкцій проти РФ складе €10 млрд – голова Єврокомісії

Обсяг десятого пакету санкцій проти РФ складе €10 млрд – голова Єврокомісії

Обсяг нових обмежень проти Росії в рамках десятого пакету санкцій Євросоюзу становить €10 млрд.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на пресконференції за підсумками саміту Україна-ЄС, який проходив 3 лютого в Києві.

Вона підтвердила плани запровадити новий санкційний пакет проти РФ до річниці повномасштабного вторгнення в Україну, тобто до 24 лютого.

Зараз дивляться

– Росія, російське суспільство та економіка вже платять високу ціну через запроваджені санкції. Десятий пакет санкцій готується, ми маємо намір запровадити його до 24 лютого. Його обсяг складе близько €10 млрд, – зазначила фон дер Ляєн.

Очільниця Єврокомісії уточнила, що нові санкції будуть зосереджені на технологіях, які не повинна використовувати військова машина РФ.

– Іншими словами, ми глибше дивимося на компоненти, знайдені, наприклад, у дронах, щоб переконатися, що вони будуть недоступні для РФ, – заявила вона.

Президент України Володимир Зеленський, своєю чергою, повідомив, що Київ розраховує на обмеження проти ядерної сфери РФ та ракетної галузі.

– Ми обговорили посилення санкцій проти РФ, зокрема, наше очікування від десятого санкційного пакету Євросоюзу. Ми говорили про російську ракетну програму, розширення енергетичних санкцій, зокрема, на ядерну сферу, розширення персональних санкцій, – розповів глава держави.

За словами президента, дуже важливо не допускати розмивання європейських санкцій, які вже схвалені, та їх послаблення щодо окремих осіб.

Источник материала
Поделиться сюжетом