Підручний присвятив медаль загиблому на фронті товаришу
Підручний присвятив медаль загиблому на фронті товаришу

Підручний присвятив медаль загиблому на фронті товаришу

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Instagram
Підручний завоював медаль на етапі Кубка IBU

Капітан чоловічої збірної України з біатлону розповів про складний період у житті та кар’єрі.

Дмитро Підручний, який повернувся напередодні у великі перегони і завоював медаль у спринті на Кубку IBU, розповів, кому присвячує нагороду. За словами спортсмена, нещодавно він втратив на війні друга, і свій успіх хотів би присвятити саме йому.

Крім того, капітан чоловічої збірної України з біатлону подякував своїм суперникам за підтримку на змаганнях.

“Дякую суперникам за боротьбу! Я був приємно здивований, коли хлопці Сорум і Стремсхайм, які перебували зі мною на подіумі, сказали “Слава Україні”! Приємно чути підтримку від суперників, які усвідомлюють, що зараз відбувається в Україні, і що війна не закінчилася. Вони відчувають, наскільки кожен старт українців є важливим для нашої країни.

Такі слова дуже мотивують у цей складний для країни час.

Останні кілька тижнів для мене були важкими не лише тому, що я повертався у спорт, а й тому, що на війні я втратив товариша. Останнім часом я багато з ним спілкувався, ми підтримували один одного, але, на жаль, сьогодні я не отримав від нього повідомлення.

Я хотів би присвятити цю медаль моєму товаришу Едуарду, котрий кілька тижнів тому загинув, захищаючи Україну. Якби не такі хлопці, як він, сьогодні ми не мали б можливості представляти Україну на міжнародній спортивній арені і прославляти її. Ми робимо все від себе можливе, щоб про нашу країну чули і не забували, щоб наш прапор піднімався на найвищому щаблі п’єдесталу.

Я вдячний кожному українському вболівальнику, який підтримає петицію на присвоєння звання Героя України моєму товаришу Пінчуку Едуарду Івановичу (посмертно)”, – написав Підручний.

 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Dmytro Pidruchnyi (@dmytro.pidruchnyi)

Петицію можна підписати на сайті Президента України.

Нагадаємо, що Дмитро Підручний завоював медаль у першому старті після важкої операції на коліні.






Джерело

Теги по теме
Смерть
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны