Знаменитий французький модельєр Пако Рабан помер у віці 88 років
Знаменитий французький модельєр Пако Рабан помер у віці 88 років

Знаменитий французький модельєр Пако Рабан помер у віці 88 років

КИЇВ. 3 лютого. УНН. У місті Портсоллі у Франції помер модельєр-кутюр'є іспанського походження Пако Рабанн. Йому було 88 років, повідомляє УНН з посиланням на WWD.

Цитата

"Пако Рабанн зробив трансгресію магнетичною. Хто ще міг спонукати модних парижанок одягати сукні з пластику та металу? Хто, як не Пако Рабанн, міг уявити собі аромат під назвою Calandre, слово, що означає "автомобільний гриль", і перетворити його на ікону сучасної жіночності?... 

З його смертю ми ще раз нагадуємо про його величезний вплив на сучасну моду, про дух, який живе в домі, названим на його честь", - сказав президент підрозділу моди та краси компанії Puig, яка контролює дім моди та парфумерний бізнес "Paco Rabanne", Хосе Мануель Альбеса.

Деталі

Голова та головний виконавчий директор Puig Марк Пуч заявив, що глибоко засмучений смертю дизайнера.

"Історія Puig і Paco Rabanne почалася наприкінці 1960-х років із запуску Calandre, парфуму, створеного незабаром після того, як дизайнер випустив "12 моделей із сучасних матеріалів". Він був сміливим, революційним, з провокативним баченням, переданим через унікальну естетику... Я висловлюю свої щирі співчуття його родині та тим, хто його знав", - розповів Пуч.

Доповнення

Пако Рабанна вважають революціонером у світі моди 1960-х. У 1966 в Парижі він представив свою першу колекцію, яка складалася з убрань з пластику та металу. Дизайнер продовжив експериментувати, і створив колекцію вбрань із паперу, що вважав одягом майбутнього. Серед його проєктів були плащі з пір'я, одяг зі шкіри й металу, плетені кольчуги, з додаванням сухих квітів, мережива.

В 1969 дизайнер створив свої перші парфуми "Calandre", а в 1973 - чоловічий аромат зі змішаним запахом квітів і дерева "Paco Rabanne pour Homme".

Нагадаємо

13 січня померла співачка та єдина дитина "короля рок-н-ролу" Елвіса Преслі — Ліза Марі Преслі. Їй було 54 роки.

Теги по теме
Смерть Франция
Источник материала
Поделиться сюжетом