Одеса знеструмлена через аварію: які прогнози дають в Укренерго
Одеса знеструмлена через аварію: які прогнози дають в Укренерго

Одеса знеструмлена через аварію: які прогнози дають в Укренерго

У ДТЕК заявили, що 4 лютого сталася друга за добу масштабна аварія на підстанції Укренерго. Через це Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені.

Світло з'явиться, коли усунуть аварію

Повідомляється, що енергетики працюють над заживленням критичної інфраструктури. Електропостачання буде відновлено, коли фахівці Укренерго усунуть аварію.

Просимо з порозумінням поставитися до ситуації,
– заявили в ДТЕК.

Зазначимо, що про першу масштабну аварію на підстанції в Одесі повідомлялося ввечері 3 лютого. Тоді через аварію без світла залишилася частина міста.

У зв'язку з масштабною аварією на підстанції НЕК Укренерго були тимчасово знеструмлені Суворівський, Приморський і Малиновський райони Одеси, а також частина Одеського району.

Зранку 4 лютого на ключовій підстанції під Одесою сталася ще одна аварія. Унаслідок цього в Одеській області застосували екстрені вимкнення світла.

Чому в Одесі складна ситуація зі світлом

  • Відповідальність за складну ситуацію зі світлом в Одесі та області повністю лежить на російських окупантах. Одеса перенесла кілька потужних обстрілів по енергетичній інфраструктурі.
  • 26 січня росіяни під час чергового обстрілу пошкодили 2 енергетичні об'єкти. Відтак, Одеса та Одеський район фізично втратили можливість отримувати електроенергію. Крім того, Одеса не встигла оговтатися від обстрілів, які сталися наприкінці 2022 року.
  • Через це в Одесі побутовим споживачам подавали світло на кілька годин. Натомість критичну інфраструктуру заживили з альтернативних джерел.
Источник материала
loader
loader