Польща збудує паркан на кордоні з РФ
Польща збудує паркан на кордоні з РФ

Польща збудує паркан на кордоні з РФ

Офіційна Варшава готує проєкт, який посилить безпеку кордону з Російською Федерацією. Про це заявила лейтенантка прикордонної служби Польщі Анна Міхальська, повідомляє Polskie Radio.

Будь ласка, читайте текст після реклами

За її словами, загородження та радіоелектронна система стеження працюватиме на ділянці з Калінінградською областю. Це близько 200 км суходолом. Передбачається, що проєкт включатиме систему датчиків і камер, завдяки якій можна здійснювати моніторинг кордону в форматі 24/7, незалежно від погодних умов, а також без необхідності перебування кадрового резерву на лінії кордону.

«Завдяки системі офіцери можуть спостерігати за кордоном у штабі прикордонного відомства.  Оповіщення надсилатимуться із систем виявлення, а алгоритми цих сповіщень будуть розроблені так, щоб прикордонник міг реагувати лише на реальні спроби перетину кордону людьми, а не тваринами», – наголосила Анна Міхальська.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Роботи зі зведення паркану мають розпочатися вже у березні цього року. 

Нагадаємо, увесь останній тиждень польські прикордонники щодня фіксують спроби нелегалів потрапити в ЄС через кордон з Білоруссю. У суботу незаконно потрапити до країни намагалася 31 особа, у п'ятницю – 55, у четвер – 46. Найбільше нелегалів завернули минулої неділі – 76 осіб за добу. Серед мігрантів в основному громадяни Туреччини, Сирії, Ірану і країн Африки.

«Ще раз підтверджується, що все незаконне перетинання польсько-білоруського кордону штучно спровоковано і контролюється білоруськими службами і співпрацюючими з ними злочинними угрупованнями», – заявили в Прикордонній службі Польщі.

Источник материала
loader
loader