У ЄС попередили Грузію про можливі санкції за відновлення рейсів з рф
У ЄС попередили Грузію про можливі санкції за відновлення рейсів з рф

У ЄС попередили Грузію про можливі санкції за відновлення рейсів з рф

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Євросоюз закликав Грузію приєднатися до санкцій, запроваджених проти росії в авіаційній сфері, і водночас попередив про загрозу вторинних обмежень для тих, хто допомагає країні-агресору обходити їх. Про це повідомив речник зовнішньополітичного відомства ЄС Петер Стано у коментарі Netgazeti, передає УНН.

Цитата

"Ми знаємо про останні дискусії щодо можливого відновлення прямого авіасполучення між росією та Грузією. Через незаконну агресію росії проти України Євросоюз ввів санкції проти російської авіації та заборонив польоти до, з та через росію.

Євросоюз закликає Грузію приєднатися до санкцій, запроваджених ЄС та іншими країнами проти росії в авіаційному секторі, і залишатися пильними щодо будь-яких можливих спроб обійти санкції. Режим санкцій ЄС розглядає можливість накладення санкцій на тих, хто бере участь або підтримує можливий обхід санкцій ЄС проти росії", - відповів Стано на запит журналістів.

Деталі

Крім цього речник наголосив, що через санкції, накладені на росію, оновити парк російських літаків важко. За його словами, Грузія "не повинна допускати небезпечні російські літаки" на свою територію.

"Через санкції ЄС 95% російського авіаційного флоту більше не можуть модернізувати та вдосконалювати свої літаки, що необхідно для підтримки міжнародних технічних стандартів і стандартів безпеки", – додав він.

Нагадаємо

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила категорично проти відновлення прямих рейсів із росією. У правлячій партії раніше заявили, що це було б добре для грузинів, які живуть у росії.

Теги по теме
Россия Евросоюз санкции Самолет Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом