Число жертв землетрусу у Туреччині може зрости у вісім разів – ВООЗ
Число жертв землетрусу у Туреччині може зрости у вісім разів – ВООЗ

Число жертв землетрусу у Туреччині може зрости у вісім разів – ВООЗ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Землетрус забрав життя кількох тисяч людей

Судячи з динаміки виявлення постраждалих та за масштабами руйнувань, кількість жертв найближчими днями може збільшитися у вісім разів.

Кількість жертв землетрусу у Туреччині може зрости у вісім разів. Наразі відомо, що внаслідок землетрусу в Туреччині та Сирії загинули понад 2500 людей. Про це заявила старший співробітник ВООЗ з надзвичайних ситуацій у Європі Кетрін Смолвуд, передає ВВС.

 

“На жаль, ми завжди спостерігаємо одне й те саме із землетрусами, а саме те, що початкові повідомлення про кількість загиблих або поранених людей значно зростають найближчими днями протягом тижня”, – заявила Смоллвуд.

 

За її словами, судячи з динаміки виявлення постраждалих та за масштабами руйнувань, кількість жертв найближчими днями може збільшитися у вісім разів.

 

Тим часом, за останніми даними, кількість жертв землетрусів у Туреччині та Сирії вже майже досягла 3700 осіб. Так, у Туреччині підтверджено смерть 2379 осіб, а в Сирії – 1293. За даними ЗМІ, у регіоні за день було зафіксовано 80 поштовхів.

 

Нагадаємо, вранці 6 лютого Туреччину, Сирію та Ліван вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків та інших будівель. На місцях руйнування виникли пожежі.

 



Джерело

Теги по теме
Турция ВОЗ Жертвы Сирия
Источник материала
Поделиться сюжетом