В ISW пояснили, для чого "газпром" може створити власну ПВК
В ISW пояснили, для чого "газпром" може створити власну ПВК

В ISW пояснили, для чого "газпром" може створити власну ПВК

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Російська енергетична компанія "газпром" може створити власну приватну військову компанію, щоб нормалізувати воєнізовані формування, пов'язані з державою, і підірвати приватні військові компанії. Про це заявляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у черговому звіті, передає УНН.

Цитата

«Російська державна енергетична компанія «газпром» може створювати свої власні приватні сили безпеки, імовірно, в спробі нормалізувати воєнізовані формування, пов'язані з державою, і підірвати приватні військові компанії (ПВК)», - ідеться в повідомленні.

Аналітики зазначають, що для державних і приватних енергетичних компаній не є чимось незвичайним створення приватних сил безпеки для захисту своїх активів.

У ГУР України, як вказано, зазначали, що створення цієї ПВК пов'язане з тривалою напруженістю між кремлем і фінансистом ПВК групи вагнера євгенієм пригожиним.

«росія може використовувати ці сили безпеки газпрому для цілей, відмінних від захисту російських енергетичних активів», - сказано в повідомленні.

Доповнення

Генеральне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло, що російський енергетичний гігант "газпром" створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження було підписано главою уряду рф михайлом мішустіним.

Теги по теме
Россия война Газпром
Источник материала
Поделиться сюжетом