Meta розблокувала акаунти Трампа у Facebook та Instagram
Meta розблокувала акаунти Трампа у Facebook та Instagram

Meta розблокувала акаунти Трампа у Facebook та Instagram

Автори:
Марина Баранівська
Станом на січень 2023-го у нього було 23 мільйони підписників в Instagram і 34 мільйони у Facebook.

Компанія Meta відновила доступ колишнього президента США Дональда Трампа до Facebook та Instagram, підтвердив 9 лютого речник Meta Енді Стоун. Про це пише «Європейська правда» із посиланням на повідомлення Reuters.

Facebook, як й інші соцмережі, заблокував Трампа після штурму Капітолія 6 січня 2020 року. Спершу його заблокували на 24 години, але менше ніж за добу компанія оголосила бан безстроковим. 

Нагадаємо, Трампа заблокували за «неодноразове порушення ним правил спільнот». Таке рішення ухвалили Twitter, Instagram Facebook, Snapchat після того, як прихільники тодішнього президента на деякий час захопили Капітолій. Twitter також вимагав видалення трьох повідомлень Дональда Трампа, серед яких – відеоролік, де він звертався до своїх прихильників і вчергове не визнавав поразки і називав результати виборів «вкраденими». Це ж відео згодом видалив YouTube з каналу Трампа.

У січні 2023 року Meta заявила, що найближчими тижнями після двох років блокування відновить облікові записи колишнього президента США Дональда Трампа у соцмережах Facebook та Instagram. Президент Meta з глобальних питань Нік Клеґґ пояснив рішення компанії тим, що «ризик для громадської безпеки достатньо зменшився», однак застеріг, що Meta застосує нові запобіжники, щоб не допустити повторних порушень.

Після відновлення своїх облікових записів Трамп знову отримає доступ до комунікаційних платформ і потенційного збору коштів.

У листопаді 2022 року Трамп оголосив, що він знову балотуватиметься на посаду президента США на виборах у 2024 році.

Фото: Donald J. Trump / Facebook

Теги по теме
США Дональд Трамп Facebook Instagram
Источник материала
Поделиться сюжетом