Ворог зосередив дуже багато сил: Жданов оцінив ситуацію біля траси Сватове – Кремінна
Ворог зосередив дуже багато сил: Жданов оцінив ситуацію біля траси Сватове – Кремінна

Ворог зосередив дуже багато сил: Жданов оцінив ситуацію біля траси Сватове – Кремінна

Зараз у Луганській області тривають важкі бої. Про це 24 Каналу розповів військовий експерт Олег Жданов.

Окупанти просунулися в районі Кремінної

Українські військові мають там достатню кількість сил та засобів. За певних умов наші бійці можуть здійснювати контратаки для того, щоб відрізати російських загарбників, які наступають.

Сьогодні росіяни активно залучають до наступальних дій кілька частин окупаційного війська – до дивізії. Втім, кількість резерву, який Росія зосередила на цьому напрямку є дуже великою і сягає обсягу трьох дивізій.

Упродовж останнього тижня окупанти просунулися біля Кремінної. У лісах навколо міста ЗСУ змушені іноді відходити.

Бої йдуть за кожну лісосмугу, яка є в цій місцевості. Противник мав там частковий успіх. Сьогодні ми намагаємося зупинити спроби російських військ просуватися,
– повідомив військовий експерт.

Жданов прокоментував наступ росіян на Луганщині: дивіться відео

Ситуація біля Сватового більш контрольована

Водночас ситуація навколо Сватового є більш контрольованою. російські загарбники там фактично не просуваються, але вже починають нарощувати зусилля.

"Біля Сватового вони лише почали наступальні дії й надалі ми спостерігатимемо збільшення інтенсивності та чисельності військ, які беруть участь у наступальних операціях", – зауважив військовий експерт.

Наступ росіян на Луганщині: що відомо

  • В Інституті з вивчення війни зазначають, що росіяни почали наступ у Луганській області. Власне, вздовж лінії Сватове – Кремінна на заході регіону помітно зросла активність окупантів протягом тижня.
  • Як зазначили аналітики, російське командування залучило частини кількох звичайних дивізій до наступальних операцій уздовж лінії Сватове – Кремінна.
  • Мовиться про підрозділи кількох полків 144-ї та 3-ї мотострілецької дивізії, полк 90-ї танкової дивізії, частини 76-ї Повітряно-десантної дивізії, а також невизначені підрозділи Південного військового округу.
  • Очевидно, залучення до цього стількох основних дивізій свідчить про те, що Росії потрібні хоч якісь перемоги за час цієї війни. Однак українська армія продовжує успішно протистояти загарбникам.
  • Офіцер Національної гвардії України Олександр Дорошенко розповів, що частину українських військових після Харківської операції перекинули ближче до Кремінної. Вони розповідають, що там складна ситуація.
  • Офіцер також зазначив, що окупанти використовують у лісах біля Кремінної свою перевагу в артилерії та живій силі.
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны