Ще одна країна закликала своїх громадян залишити Білорусь та РФ
Ще одна країна закликала своїх громадян залишити Білорусь та РФ

Ще одна країна закликала своїх громадян залишити Білорусь та РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Unsplash

Франція, Канада та США закликали громадян терміново залишити Білорусь та РФ

У МЗС західних країн вважають, що перебуваючи на території Росії і Білорусі можна наразити себе на небезпеку затримань і примусову мобілізацію.

Влада Канади звернулася до своїх громадян, які зараз знаходяться у Росії та Білорусі, і закликала їх залишити ці країни, поки є така можливість. Відповідні рекомендації у понеділок, 13 лютого, опубліковано на сайті Міністерства закордонних справ Канади.

 

Зокрема, громадян Канади закликали уникати будь-яких поїздок до Росії через війну РФ з Україною: мобілізацію, обмеження на фінансові операції та дедалі складніші варіанти перельотів.

 

“Якщо ви знаходитесь в Росії, ви повинні поїхати, поки ще доступні комерційні кошти. Якщо ви залишаєтеся в Росії, поводьтеся стримано. Канадці, які мають російське громадянство, можуть бути узяті на обов’язкову військову службу”, – попередили в МЗС Канади.

 

Також влада Канади звернулася до своїх громадян, які перебувають у Білорусі. У цю країну їм не рекомендують їхати через довільне застосування місцевих законів та війни між Росією та Україною.

 

“Можливості посольства Канади в Польщі щодо надання консульських послуг у Білорусі вкрай обмежені. Якщо ви перебуваєте в Білорусі, ви повинні поїхати комерційним шляхом”, – йдеться у повідомленні МЗС Канади.

 

 



Джерело

Ще одна країна закликала своїх громадян залишити Білорусь та РФ - Фото 1
Теги по теме
Россия Беларусь Канада
Источник материала
loader
loader