ЄС вніс рф до "чорного списку" податкових гаваней
ЄС вніс рф до "чорного списку" податкових гаваней

ЄС вніс рф до "чорного списку" податкових гаваней

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Європейський Союз вніс рф до "чорного списку" податкових юрисдикцій, які "не співпрацюють для цілей оподаткування", ідеться в повідомленні Ради ЄС, пише УНН.

Цитата

"ЄС продовжує сприяти чесній податковій конкуренції та боротися зі шкідливою податковою практикою. Сьогодні Рада ЄС вирішила додати Британські Віргінські острови, Коста-Ріку, Маршаллові острови та росію до списку юрисдикцій, які не співпрацюють з ЄС, для цілей оподаткування. З цими доповненнями список ЄС тепер складається з 16 юрисдикцій", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як зазначено, росію занесено до списку після перевірки нового законодавства рф, ухваленого у 2022 році, і висновку, що "росія не виконала своє зобов'язання щодо усунення шкідливих аспектів спеціального режиму для міжнародних холдингових компаній". "Окрім того, діалог із росією з питань, пов'язаних з оподаткуванням, зайшов у глухий кут після російської агресії проти України", - додали в євроінституції.

ЄС закликає додані до списку країни "поліпшити свою правову базу і працювати над дотриманням міжнародних стандартів у сфері оподаткування".

Водночас Північну Македонію, Барбадос, Ямайку та Уругвай виключають зі списку.

Нагадаємо

ЄС схвалив глобальний мінімальний податок у 15% для транснаціональних корпорацій.

Теги по теме
Россия Евросоюз налоги
Источник материала
loader
loader