Tesla відкликає 362 000 автомобілів у США через програмне забезпечення Full Self-Driving
Tesla відкликає 362 000 автомобілів у США через програмне забезпечення Full Self-Driving

Tesla відкликає 362 000 автомобілів у США через програмне забезпечення Full Self-Driving

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Компанія Tesla відкличе 362 000 автомобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving, передає УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Компанія Tesla заявила про те, що відкличе 362 тисячі автомобілів у США для оновлення бета-версії програмного забезпечення Full Self-Driving (FSD). Це відбулось після того, як регулюючі органи США заявили, що система допомоги водієві неадекватно адаптується до дорожнього руху і такі правила техніки безпеки можуть призвести до аварії.

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху заявила, що програмне забезпечення Tesla дозволяє транспортному засобу "перевищувати обмеження швидкості або проїжджати перехрестя незаконним або непередбачуваним чином, що збільшує ризик аварії".

Доповнення

Tesla безкоштовно випустить оновлення програмного забезпечення бездротової мережі (OTA). При цьому виробник електромобілів заявив, що не знає про будь-які травми або смертельні випадки, які можуть бути пов'язані з проблемою відкликання. Через це сьогодні акції Tesla впали на 1,6% до 210,76 долара.

Подібні відгуки поширюються на автомобілі Model S, Model X 2016–2023 років, Model 3 2017–2023 років та Model Y 2020–2023 років. Саме вони оснащені програмним забезпеченням FSD Beta.

NHTSA попросило Tesla відкликати автомобілі, але компанія заявила, що, попри відгук, вона не погоджується з аналізом NHTSA. Цей крок є рідкісним втручанням федеральних регулювальних органів у програму реальних випробувань, яку компанія вважає вирішальною для розробки автомобілів, що мають автономне керування.

Теги по теме
Илон Маск Tesla
Источник материала
Поделиться сюжетом