Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору
Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору

Вірменія направила Азербайджану проект мирного договору

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Вірменія завершила роботу над черговим етапом договору про встановлення миру і відносин з Азербайджаном і направила азербайджанській стороні пропозиції. Про це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, передає УНН з посиланням на "Радіо Азатутюн”.

Пашинян повідомив, що документ також передано країнам-співголовам Мінської групи ОБСЄ.

Цитата

«Під пропозиціями слід розуміти проєкт повного документа з нашими пропозиціями. Ми працюємо над проєктом із такою логікою: отримати документ, який ми готові підписати в будь-який час. Зрозуміло, звичайно, що цей документ має бути прийнятний для Азербайджану. Сподіваємося, що певний прогрес, який спостерігається за підсумками трьох раундів переговорів, вдасться розвинути», - заявив очільник вірменського уряду.

Повідомляється, що кілька днів тому міністр закордонних справ Вірменії Арарат Мірзоян заявив у Берліні, що Азербайджан відповів на пропозиції вірменської сторони щодо проєкту мирного договору і зараз над ним працює Єреван.

«Вірменія бере активну участь у цих переговорах, і ми маємо намір продовжувати наші активні зусилля з побудови стабільного і міцного миру в нашому регіоні», - сказав Мірзоян.

Сьогодні Пашинян представив бачення Вірменії: документ має містити таку логіку домовленостей, таку ефективну систему стримувань і противаг, яка унеможливлювала б будь-який сценарій порушення міцного і стабільного миру.

«Підписання документа не має призвести до нової війни, але вже на основі цього мирного договору. Це звучить абсурдно, але може бути й такий сценарій. Навпаки, це дійсно має означати міцний мир», - заявив Пашинян, наголосивши на готовності вірменського уряду та його особистій готовності до підписання такого договору якомога швидше.

Доповнення

У січні в МЗС рф заявили, що Вірменія перешкоджає мирним переговорам з Азербайджаном.

Теги по теме
Армения Азербайджан
Источник материала
Поделиться сюжетом