Суд у Черкасах обрав запобіжний захід для митрополита УПЦ МП
Суд у Черкасах обрав запобіжний захід для митрополита УПЦ МП

Суд у Черкасах обрав запобіжний захід для митрополита УПЦ МП

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Суддя повністю задовольнила клопотання прокуратури й визначила Феодосію запобіжний захід.

 
 
 
 
Соснівський районний суд міста Черкаси вивчив справу щодо митрополита Черкаського і Канівського УПЦ МП Феодосія (Денис Снєгирьов) і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Про це сказала прес-секретар суду Мар’яна Коваль, повідомляє Укрінформ у вівторок, 21 лютого.
 
“Дійсно, священнослужителю обирали запобіжний захід. Було задоволено клопотання прокуратури, і суддя визначила Феодосію запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання”, – поінформувала вона.
 
Нагадаємо, 20 лютого СБУ оголосила підозру митрополиту Феодосію у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі, який у публічних висловлюваннях серед священиків та вірян і в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності та переконань.
 
Раніше президент Володимир Зеленський додав санкції проти ієрархів УПЦ МП. Щодо фігурантів списку було запроваджено повний санкційний пакет з 14 різновидів накладених обмежень терміном на п’ять років.
 



Джерело

Теги по теме
Украина УПЦ МП церковь Черкассы
Источник материала
Поделиться сюжетом