Канада передасть Україні ще 4 танки Leopard, – Трюдо
Канада передасть Україні ще 4 танки Leopard, – Трюдо

Канада передасть Україні ще 4 танки Leopard, – Трюдо

У день повномасштабного вторгнення Росії в Україну прем’єр-міністр Канади виступив з промовою на пресконференції в Торонто. Під час спеціального брифінгу Джастін Трюдо заявив, що Канада надасть Україні більше танків Leopard 2.

Про яку кількість танків йдеться

За словами прем’єр-міністра Канади, у межах військової допомоги Україна отримає ще чотири танки Leopard 2. Також захисники отримають ремонтно-відновлювальний транспортний засіб

Сьогодні Канада оголошує нову військову допомогу друзям в Україні. Ми передамо чотири додаткові танки Leopard 2 Збройним Силам України, а також одну броньовану ремонтно-евакуаційну машину,
– сказав він.

Не танками єдиними

Однак не лише це озброєння надать Україні західний партнер. Також Трюдо заявив, що військові нашої держави також отримають 5 тисяч боєприпасів калібру 155 міліметрів.

(Вони – 24 Канал) допоможуть ЗСУ продовжити боротьбу за свободу й територіальну цілісність України,
– підкреслив прем’єр-міністр Канади.

Таким чином, загалом Канада передасть вісім танків Leopard 2, перший з яких ужеприбув до Польщі.

Військова допомога від Канади: останні новини

  • 18 січня Канада та Латвія оголосили про нову військову допомогу. До неї, зокрема, увійшли200 бронеавтомобілів Senator APC на суму приблизно 90 мільйонів канадських доларів.
  • Також наприкінці січня Канада оголосила про передачучотирьох танків Leopard 2зі свого арсеналу. Також оголосили про направлення канадських військовослужбовців для навчання українських екіпажів, які будуть використовувати ці танки.
  • 20 січня заявили й про те, що Києву передадуть й ЗРК NASAMS. Вони є великою інвестицією в здатність України захищати своє небо.
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader