Азербайджан стверджує, що Вірменія перешкоджає підписанню мирної угоди
Азербайджан стверджує, що Вірменія перешкоджає підписанню мирної угоди

Азербайджан стверджує, що Вірменія перешкоджає підписанню мирної угоди

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Азербайджан заявив, що Вірменія перешкоджає підписанню мирної угоди та відмовляється брати участь у третьому раунді переговорів, передає Anadolu, пише УНН.

Цитата

«Активна фаза підписання цієї угоди зараз позаду. Вірменська сторона наразі перешкоджає підписанню мирної угоди, і ми також бачили, що вони відмовилися від участі у третьому раунді переговорів», - сказав голова МЗС Азербайджану Джейхун Байрамов на спільній пресконференції у столиці Баку зі своїм російським колегою сергієм лавровим, який прибув у понеділок із офіційним візитом.

«Питання, що стосується незаконної діяльності Вірменії на азербайджанських землях, які колись були окуповані, має обговорюватися на юридичному рівні. Мирна угода не впливає на процес підписання, але вона обговорюється окремо», - сказав далі Байрамов з приводу Арбітражної справи, поданої Баку проти Єревана у понеділок у зв'язку з експлуатацією енергоресурсів у карабахському регіоні.

Доповнення

Відносини між Вірменією та Азербайджаном напружені з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану, та сім прилеглих районів.

Восени 2020 року протягом 44 днів важких боїв Азербайджан звільнив значну частину Карабаху, після чого за посередництвом росії було підписано мирну угоду.

Однак мирна угода не поклала край конфлікту на кордоні та іншим суперечкам між двома країнами.

Теги по теме
Армения Азербайджан Нагорный Карабах
Источник материала
Поделиться сюжетом