путін намагається звинуватити Україну і Захід у “загрозі існуванню” росії - ISW
путін намагається звинуватити Україну і Захід у “загрозі існуванню” росії - ISW

путін намагається звинуватити Україну і Захід у “загрозі існуванню” росії - ISW

КИЇВ. 28 лютого. УНН. Російський диктатор володимир путін своєю риторикою намагається звинуватити Україну і Захід у “загрозі існуванню рф” через невдачі власної армії на полі бою. Про це зазначають фахівці Інституту вивчення війни (ISW), передає УНН.

Деталі

Зокрема, як повідомляється, офіційні особи рф просувають в інформаційний простір тезу, яка наголошує, що війна росії проти України є “критично важливою для подальшого існування російської федерації”.

У звіті ISW згадують інтерв'ю путіна телеканалу "Россия-1", де він сказав, що не знає, чи зможе "такий етнос, як російський народ, вижити в тому вигляді, в якому він існує сьогодні", якщо Заходу вдасться "зруйнувати російську федерацію і встановити контроль над її осколками".

Заступник голови ради безпеки росії дмитро медведєв звинуватив Захід у “розпалюванні нинішньої ситуації в Україні з часів розпаду Радянського Союзу” і зробив висновок, що "спокійна міць нашої великої країни і авторитет її партнерів є запорукою збереження майбутнього всього нашого світу".

Цитата

“Риторика путіна і медведєва є частиною інформаційної операції, яка представляє війну в Україні як екзистенціально важливу для подальшого виживання пострадянської російської федерації, що, ймовірно, є спробою представити війну як таку, що має більш високі ставки для росії і Заходу, ніж є насправді", – ідеться у звіті.

На думку аналітиків, "путін, імовірно, сподівається створити інформаційні умови для звинувачення України і Заходу в тому, що вони загрожують існуванню російської федерації у відповідь на російські військові невдачі і підтримку Заходом українських перемог".

Доповнення

За даними ISW, російські війська, через затяжні наступальні невдачі, намагаються впровадити нову тактику нападу, формуючи малі штурмові групи.

Теги по теме
Россия война
Источник материала
loader
loader