31% продажів: три ключові моделі Skoda зникнуть з автомобільного ринку
31% продажів: три ключові моделі Skoda зникнуть з автомобільного ринку

31% продажів: три ключові моделі Skoda зникнуть з автомобільного ринку

Впровадження нового стандарту викидів шкідливих речовин Євро-7 вже стало справжньою проблемою для автовиробників, яка матиме катастрофічні наслідки.

У компанії Skoda вже заявили, що бренд може припинити виробництво трьох моделей, дві з яких дуже популярні у Європі.

І у цьому винний новий екологічний стандарт Євро-7.

Про це повідомляється на сайті Motor.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ.

ВСЕ ПРО АВТО.

Президент профспілки робітників Skoda Ярослав Повшик попереджає: якщо екостандарт Євро-7 буде введений у 2026 році, з ринку підуть три ключові моделі марки, на які припадає 31 відсоток загальних продажів чеського автовиробника.

Постраждають насамперед компактні автівки.

Це Skoda Kamiq, Fabia та Scala, яких минулого року було продано 96 300, 92 700 та 39 500 одиниць відповідно.

Не краще йдуть справи і в інших автовиробників: Ford Fiesta вже цього літа залишить конвеєр, Volkswagen Polo також чекає невизначене майбутнє – оскільки стандарт викидів Euro 7 робить занадто дорогим виробництво малих автомобілів.

За словами генерального директора Volkswagen Томаса Шефера, через жорсткі екологічні норми субкомпактний хетчбек може коштувати у Європі на 3000-5000 євро дорожче, ніж сьогодні.

Але справа не тільки в грошах та прибутку – зняття з виробництва популярних моделей призведе до різкого скорочення робочих місць в автомобільній галузі.

Президент профспілки робітників Skoda Ярослав Повшик та його колега у Volkswagen Даніела Кавалло вже у квітні проведуть зустріч з транспортною комісією Євросозу у Брюсселі, щоб обговорити свою стурбованість цією ситуацією і спробувати знайти прийнятне рішення.

Теги по теме
Экология
Источник материала
Поделиться сюжетом