Ізраїль може атакувати Іран до отримання С-400 від РФ
Ізраїль може атакувати Іран до отримання С-400 від РФ

Ізраїль може атакувати Іран до отримання С-400 від РФ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: mil.ru

ЗРК С-400 Тріумф

Bloomberg вважає, що ізраїльтяни можуть завдати удару ще до того моменту, як Москва передасть зброю Тегерану.

Перспектива отримання Іраном російських систем ППО С-400 може прискорити прийняття Ізраїлем рішення про удари по ядерних об’єктах. Про це повідомляє Bloomberg.

Росія наразі публічно не заявляла, чи постачатиме вона зброю, проте Москва і Тегеран зблизилися після вторгнення РФ в Україну.

Водночас для розгортання С-400 потрібно менше двох років.

“Чим довше ви чекаєте, тим складніше це стає. Ми дуже довго чекали. Я можу сказати вам, що зроблю все, що в моїх силах, щоб запобігти отриманню Іраном ядерної зброї”, – повідомив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху про удар по Ірану на конференції з безпеки у Тель-Авіві минулого тижня.

ЗМІ нагадало, що Ізраїль бомбив ядерні об’єкти в Іраку в 1981 році та в Сирії у 2007 році.

Занепокоєння ядерною програмою Ірану зросло після того, як міжнародні спостерігачі виявили уран, збагачений до 84% чистоти – трохи нижче за 90%, необхідних для виробництва зброї. За словами високопоставленого ізраїльського чиновника та колишнього високопосадовця США, до кінця 2023 року Іран отримає достатньо урану, збагаченого до 60%, для виробництва 10 бомб.

Ізраїль сподівається, що США очолять будь-який можливий удар. Адміністрація Байдена не відкидає військових дій, проте вона віддає перевагу дипломатії.

Зазначимо, що Іран звинувачує Ізраїль у вбивстві своїх учених-ядерників, зовсім недавно, наприкінці 2020 року, а також у кібертаці та диверсіях на ядерних об’єктах. Ізраїль публічно не визнає їх, але вони широко визнаються офіційними особами як у США, так і в Ізраїлі.

Як повідомлялося, Ізраїль завдав ракетного удару по столиці Сирії Дамаську. Вибух пролунав у будівлі поряд із іранськими військовими об’єктами. Загинули п’ятеро людей, ще 15 отримали поранення.

Крім того, раніше стало відомо, що Іран атакував ізраїльський танкер в Аравійському морі.




Джерело

Теги по теме
Россия Новости политики Израиль Иран Москва
Источник материала
Поделиться сюжетом