Російська агресія проти України: парламент Молдови ухвалив декларацію
Російська агресія проти України: парламент Молдови ухвалив декларацію

Російська агресія проти України: парламент Молдови ухвалив декларацію

Сьогодні на засіданні парламент Молдови схвалив декларацію, у якій осудив агресію Росії проти України. Про це інформує Newsmaker.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Запзначається, що рішення засудити російську агресію проти України підтримали 55 депутатів від партії «Дія та солідарність , водночас Блок комуністів та соціалістів залишив засідання парламенту на знак протесту.

У річницю початку повномасштабної війни партією Маї Санду PAS внесено документ у якому зазначається, що Росія з 2014 року здійснює неспровоковану і невиправдану агресивну війну проти України, яка з 2022 року переросла у повномасштабну.

Будь ласка, читайте текст після реклами

У декларації наголошується, що дії РФ є воєнними злочинами та грубим порушенням принципів міжнародного права. Росію закликають припинити війну і вивести війська з усієї України у межах міжнародно визнаних кордонів. 

Крім того повідомляється, що 1 березня Блок комуністів і соціалістів зареєстрував свій проєкт «про гарантії збереження миру у Молдові», а депутат-комуніст Володимир Воронін пропонував створити комісію для напрацювання спільного тексту декларації. Спікер парламенту Молдови на засіданні запропонував комуністам і соціалістам «наважитися називати речі своїми іменами». Після того депутати фракції демонстративно вийшли із зали.

Раніше повідомлялося, що російська влада намагається відвернути увагу світу від війни в Україні, тому і влаштовує напруження навколо Молдови та невизнаного Придністров'я.

Прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан вважає, що РФ не вторгнеться в його країну, адже не спроможна одночасно вести бої на двох фронтах і їй не вистачить на це ресурсів. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

Представниця міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Україна нібито отримала небезпечні радіоактивні речовини та готує провокацію з використанням «брудної бомби» в Придністров’ї. Молдова заперечує звинувачення Росії про нібито підготовку Україною провокацій біля невизнаного Придністров'я з використанням радіоактивних речовин.  

Читайте також:

  • Деокупація Придністров’я – вже скоро? Пряма мова директора Служби безпеки Молдови
  • Ситуація у Придністров'ї загострюється. Росія почала підготовку військових
Источник материала
loader
loader