Курс долара до 8 березня: аналітик зробив прогноз, чи чекати на "стрибки"
Курс долара до 8 березня: аналітик зробив прогноз, чи чекати на "стрибки"

Курс долара до 8 березня: аналітик зробив прогноз, чи чекати на "стрибки"

2 березня курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок - до 39,25 грн/дол. / Фото REUTERS

Курс долара в Україні з 2 до 8 березня в банках перебуватиме в межах коридору від 38 до 39,80 грн/дол., а в обмінниках - від 38,30 до 39,15 грн/дол.

Такий прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що на Міжбанку ситуація по долару змінюватися не буде. За його прогнозом, безготівковий долар залишатиметься у межах коридору від 36,56 до 36,93 грн/дол.

"Попит буде перевищувати пропозицію, і Нацбанк буде продавати валюту із золотовалютних резервів. Зараз їх достатньо, і я прогнозую що за цей тиждень НБУ витратить до 670 мільйонів, - зазначив експерт. - Якихось коливань по долару на Міжбанку я не бачу".

Що стосується готівкового валютного ринку, то Козирєв прогнозує наступне:

"Основна частина обмінників фінкомпаній продовжать працювати у режимі "з обороту", тому що зараз це єдиний для них механізм заробляти гроші. І якоїсь великої гри на підвищення або розгойдування ринку я не бачу. Крім того, користуючись ситуацією, вони якщо і будуть грати, то на пониження".

Читайте також:
В Україні хочуть збільшити видатки на оборону
Чому не спрацювала "податкова амністія" і чи вдасться тепер ховати "ліві" гроші
Міністр детально пояснила українцям, як проіндексують пенсії з березня (відео)

Курс долара в Україні - скільки коштував долар 2 березня

Як писав УНІАН, у банківських обмінниках Києва 2 березня курс гривні до долара зміцнився на 5 копійок - до 39,25 грн/дол. Курс гривні до євро подешевшав на 10 копійок - до 41,40 грн/євро.

А курс готівкового долара в "ПриватБанку" залишився на рівні попереднього дня - 38,90 грн за долар. курс євро до гривні також залишився на рівні попереднього дня - 41,00 грн/євро.

Теги по теме
курс доллара курс гривны
Источник материала
Поделиться сюжетом