Турецька опозиція обрала лідера, у спробі кинути виклик Ердогану на виборах 2023 року
Турецька опозиція обрала лідера, у спробі кинути виклик Ердогану на виборах 2023 року

Турецька опозиція обрала лідера, у спробі кинути виклик Ердогану на виборах 2023 року

КИЇВ. 6 березня. УНН. Лідер турецької опозиції Кемаль Кілічдароглу у понеділок став головним суперником президента Тайіпа Ердогана на важливих виборах, які мають відбутися 14 травня, після того, як шестипартійний альянс, обрав його своїм кандидатом у президенти. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

74-річний Кілічдароглу, голова другої за величиною партії країни, прагне повалити президента Ердогана після двох десятиліть правління.

«Наш стіл – це стіл світу. Наша єдина мета – привести країну до днів процвітання, миру та радості», – сказав Кілічдароглу, голова Народно-республіканської партії.

Опитування показують, що президентські та парламентські вибори за два місяці будуть напруженими, а опозиційний блок трохи випередить правлячий альянс.

Блок пообіцяв змінити політику Ердогана в галузі економіки, цивільних прав та закордонних справ на виборах, які багато хто вважає найважливішими за 100-річну історію республіки.

Доповнення

Турецька опозиція може використати як "козир" багаторічну економічну кризу та стрімку інфляцію, а також руйнівні землетруси на півдні, що викликали критику на адресу реакції держави.

Проте деякі експерти сумніваються, що Кілічдароглу, який піднявся кар'єрними сходами як борець з корупцією, зможе перемогти Ердогана.

Виборці вирішуватимуть не лише те, хто очолить Туреччину, але й те, як нею керувати, куди рухатиметься її економіка та яку роль вона може зіграти для послаблення конфлікту в Україні та на Близькому Сході.

Теги по теме
Турция выборы оппозиция
Источник материала
Поделиться сюжетом